Teksten voor posts en tweets, ik maak en plaats ze voor je!

Lonkende woorden, lekker makende foto’s en informatieve teksten om je volgers te informeren. MevrouwdeVries maakt social media content en schrijft posts die followers willen zien en liken. Origineel, from scratch, maar ik neem ook met veel plezier jouw eigen teksten voor Facebook, Twitter en Instagram onder handen voor net dat beetje meer schwung. En, ik denk mee in de visuals.

Social media teksten met een bite

Wat nou social media strategie?! Van een dansende cavia in een paars rokje verlies je altijd, las ik eens. Misschien als het om de likes gaat. Die cavia is vluchtig vermaak en een onderdeel van social media. Maar, bottom line: je wilt je volgers boeien en binden. Iets bieden. Geloof me: met een doordachte planning en aantrekkelijke content die aansluit bij de actualiteit en wat er leeft onder je likers en followers kom je een heel eind en versla je de cavia op je sloffen.

Bulls-eye met social media

Op social media moet je een boodschap overbrengen en met een paar regels tekst en een fraai beeld iemand raken. Zodat hij of zij het liket, erop reageert, het deelt en erop klikt. Tussen de berg aan informatie, tips en inspiratie moet je opvallen en in een paar seconden bulls-eye gooien. Ken daarom je doelgroep en volgerspubliek van boven tot onder. Daarop baseer je het taalgebruik, de hashtags en bepaal je de gouden combinatie van tekst met beeld of video. Betrek ook je volgers bij jouw product of organisatie door de interactie aan te gaan met polls, quizzen, vragen stellen (weet jij waar deze foto is gemaakt?), de oproep om foto’s te delen en winacties.

Thema’s en vaste dagen à la Woensdag Gehaktdag

Voor extra consistentie en jeu, werk je met thema’s en vaste dagen. In de trant van de Woensdag Gehaktdag, maar dan anders. Denk aan Woensdag Windag of Fun Friday. Dat vergroot de herkenbaarheid en, als het even meezit, de betrokkenheid en conversie. Om het volgerspubliek te vergroten, zet je sponsored posts in. Dit kan een specifieke post of een pagina-advertentie zijn om jouw merk, organisatie of product bij een breder en nieuw publiek onder de aandacht te brengen. Vaak bereik je met een relatief klein bedrag al veel.

Dit doet social media:

Vergroten zichtbaarheid.
Vergroten naamsbekendheid (branding).
Direct contact met doelgroep en interactie.
Traffic naar website genereren.
Vindbaarheid verhogen.
Verkopen stimuleren.
Bezoekers attracties en evenementen verhogen.
Converteren naar klinkende munt (als het goed is).

Learnings social media

Wat levert dit allemaal op? Het mooie van social media is dat je ziet wat onder je publiek leeft. Wat doet het goed en wat totaal niet? De statistieken krijg je erbij cadeau. Ook kun je traceren hoeveel op bepaalde links is geklikt en of daar concrete verkopen uit komen. Gebruik daarnaast social media als proeftuin waarin je iets anders of geks probeert. Waag regelmatig een gokje en trek er learnings uit om het de volgende maand weer of – als het niet werkt – anders en nog beter te doen.

De inkt is nog maar net droog…

De leukste kaaswinkeltjes? Die vind je in Gouda! De stad die ik samen met pr- en marketingbureau Travelproof op de kaart zet. En, bij destination marketing hoort social media. Kijk op de Facebook-pagina van Visit Gouda en je ziet de posts die ik voor de historische kaas- en stroopwafelstad maak.

Social media content Gouda

Zij gingen je voor

logo TUI
logo Dr. Hauschka
logo Skyscanner
logo Datumprikker

(Web)teksten of social media content nodig?

Soms is iets wat je zoekt heel dichtbij.