Werk. Portfolio MevrouwdeVries

Kort en bondig of juist verdiepende longcopy. MevrouwdeVries schrijft als freelance tekstschrijver heel divers. Maar, altijd gelaagd en verrassend. Voor succesvolle teksten en content-ideeën.

Wat schrijft MevrouwdeVries eigenlijk allemaal? En voor wie?

Van luchtig en informeel tot serieus en zakelijk: MevrouwdeVries schrijft uiteenlopende teksten voor verschillende opdrachtgevers. Of dat nu beursgenoteerde bedrijven zijn, goede doelen, kleine, ambachtelijke makers, toeristische bestemmingen of zzp’ers.

De ene dag sta ik met m’n sneakers in de financiële wereld en schrijf over het Depositogarantiestelsel. Een week later zit ik in gedachten op een mooi strand om een artikel te maken over hotels aan zee. Daarna verdiep ik me in verhalen over uit huis geplaatste kinderen en de jeugdzorg in Nederland.

Eigenlijk komt alles wat het leven leuk, interessant en uitdagend maakt voorbij en leer ik iedere dag iets nieuws. Daarom doe ik mijn werk met veel plezier! Onderstaand een greep uit het werk van MevrouwdeVries.

Portfolio MevrouwdeVries - Nationale-Nederlanden Bank
Teksten, nieuwsbrieven en blogs Sharepoint voor

Nationale-Nederlanden Bank

Teksten over het Depositogarantiestelsel, het berekenen van jaarruimte in je pensioen, nieuws over Beheerd Beleggen. Voor Nationale-Nederlanden Bank, Sparen & Beleggen heb ik inmiddels vele blogs voor het intranet (Sharepoint) geschreven op basis van interviews. Daarnaast krijg ik regelmatig de vraag om interne nieuwsbrieven te maken en mee te denken over interne communicatie.

Portfolio MevrouwdeVries - InvestInternational
Contentcreatie als Content Specialist a.i. voor

Invest International

Dutch Solutions for Global Challenges. Invest International helpt bedrijven, overheden en investeerders met het financieren en ontwikkelen van projecten in opkomende markten die bijdragen aan de Sustainable Development Goals. Als Content Specialist ben ik betrokken bij de pr en marketing en werk ik aan videoproducties, social media en (SEO) webcopy. Foto: Blonk Film, videoproductie in Ghana.

Portfolio MevrouwdeVries - Gouda
Social media en persnieuwsbrieven voor

Visit Gouda

Een prachtig historisch centrum. Een uniek stadhuis. Middeleeuwse straatjes met boetieks en koffiecafés. Gouda is een superleuke bestemming voor een dagje uit of weekend weg. Samen met Travelproof zet ik de kaas- en stroopwafelstad op de kaart. Op social media (Facebook VVV Gouda) en via persnieuwsbrieven. Travelproof verzorgt mediabezoeken, pr en Instagram. Een co-creatie die aanslaat. Zo groeide Facebook van 1.500 naar 12.500 volgers!

Portfolio MevrouwdeVries - Turismo de València VLC
Social media, blogs en persnieuwsbrieven voor

Turismo de València – VLC

Hola València! In 2019 werkte ik met Travelproof aan de pr, marketing en social media van de mooie Spaanse stad aan zee. Ik deed social media, schreef blogs over de lekkerste paella en de wijk Cabanyal plus persnieuwsbrieven. Travelproof was verantwoordelijk voor pers, pr en marketing. Samen hebben we voor mooie publicaties en meer zichtbaarheid gezorgd. Met zeker 8,7 procent meer Nederlandse reizigers als resultaat.

Portfolio MevrouwdeVries - TIM Fysiotherapie
Teksten speciaal jubileummagazine voor

TiM Fysiotherapie

Tim Könings is de energieke motor achter de 20 TiM fysiotherapiepraktijken in en rondom Den Haag. TiM staat voor Together in Motion. En, in 2020 waren de fysio’s 10 jaar in beweging voor fitte, gezonde en gelukkige cliënten. Om dat te vieren, kwam er een magazine. En, ik mocht de teksten schrijven! Blader eens door het magazine van 10 jaar TiM.

Portfolio MevrouwdeVries - BedrijfsartsPlus
Webteksten voor

BedrijfsartsPlus

‘Een nieuwe website is in de maak, kun jij ons helpen bij het schrijven van webteksten?’, vroeg BedrijfsartsPlus uit Den Haag. Maar natuurlijk! Na een gesprek en een debrief met heldere positionering, ging ik aan de slag voor de medisch specialisten in werk, gezondheid en leefstijl. Bekijk hier het nieuwe BedrijfsartsPlus.

Portfolio MevrouwdeVries - Skyscanner
Travel content en reisartikelen voor

Skyscanner

Met meer dan 25 miljoen unieke bezoekers per maand is Skyscanner de reiszoekmachine voor het vergelijken van vluchten, hotels en autohuur. MevrouwdeVries schrijft SEO webcopy voor Skyscanner Nederland zoals 14 strandhotels waar je nu naartoe wilt en andere travel content (WordPress). Inclusief zoekwoordenonderzoek. De Skyscanner artikelen worden wekelijks ververst.

Portfolio MevrouwdeVries - CNSTRCT
Webteksten voor

CNSTRCT

‘Building and beyond. Creating innovation.’ De pay-off van CNSTRCT, aannemer voor build & projectmanagement met een focus op retail, leisure en kantoren. Voor deze gerenommeerde bouwspeler met opdrachtgevers als Jumbo en Mc Donalds schreef MevrouwdeVries de nieuwe webteksten. Ook de content van zusterbedrijven ATOP en QLYX is van mijn hand.

Portfolio MevrouwdeVries - Dushihuis
Social media, blogs en nieuwsbrieven voor

Dushi Huis

In een Dushi Huis wonen kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18+ jaar die niet meer thuis kunnen wonen. Bij Dushi Huis vinden zij een thuis, een langdurige, veilige woonplek. Ook ontplooien ze hun talenten en leren ze stevig in hun schoenen staan. Ik help Dushi Huis met social media, onderhoud de website, maak nieuwsbrieven en denk mee over de externe communicatie.

Teksten Nederlandse Cyber Courant
Webteksten, interviews en magazine voor

Nederlands Cyber Collectief

Samen met NN Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden, maakte ik voor het Nederlands Cyber Collectief een eenmalig magazine voor de partners van het collectief. Of eigenlijk een krant, vandaar de naam ‘Courant’, bedacht door marketeer Yasmijn Rijcken. Met artikelen, interviews en columns over cyberinnovaties, lessons learned, de Cyberwacht en een blik op de toekomst van cybercrime.

Portfolio MevrouwdeVries - Crystal Clear
Webcopy en nieuwsbrieven voor

Crystal Clear

De opdracht: schrijf alle content voor de Crystal Clear website en nieuwsbrieven, gericht op vrouwen. Van de functionele teksten, tips over onder meer beauty, reizen, uit en thuis tot die voor winacties (die MevrouwdeVries ook regelt). Crystal Clear had een all inclusive pakket: alle webcontent en de nieuwsbrieven werden – tussen 2010 en 2016 door mij gemaakt.

Portfolio Mevrouwdevries - Tender Services Group
Webteksten voor

Tender Services Group

Een aanbesteding? Help! Want, aanbesteden is vaak een hele toer. Gelukkig zijn daar de specialisten van Tender Services Group die de gevraagde stukken tot in de kleinste lettertjes voor je voorbereiden. MevrouwdeVries beet zich vast in soms wat taaie materie en schreef de teksten voor de nieuwe website inclusief de Referenties.

Portfolio MevrouwdeVries - Betiche
Webteksten en SEO voor

Betiche

De wens? ‘Teksten die laten zien dat we unieke wandbekleding maken, waar creativiteit uitspreekt maar die ook zakelijk zijn, lekker lezen en goed gevonden worden’. MevrouwdeVries mixte creativiteit met natuurlijke zakelijkheid en schreef de zoekmachinevriendelijke content voor de website van Betiche.

Portfolio MevrouwdeVries - BAM Techniek
Profielteksten en interviews voor

BAM Techniek

BAM Techniek vroeg MevrouwdeVries om profielen van engineers en projectleiders te schrijven op basis van interviews. De profielen worden gebruikt bij aanbestedingen om het team te presenteren. Inmiddels schreef ik al tientallen. To-the-point, persoonlijk, lekker leesbaar met de focus op de technische specialismen en competenties.

Portfolio Mevrouwdevries - TUI
Webcopy travel content voor

TUI Nederland

Bestemmingen en hotels beschrijven in een eerlijke, inspirerende stijl inclusief tips wat te doen in de omgeving. MevrouwdeVries maakte deel uit van het freelance TUI-copyteam dat de accommodatieteksten onder handen nam en er een SEO-proof sausje over gooide. Discover your smile op www.tui.nl.

Portfolio Mevrouwdevries - Illumi
Webteksten voor

Illumi

Elektrotechniek en lichtontwerp saai? Helemaal niet. Kijk naar de fraaie website van Illumi Electrical Works waarvoor MevrouwdeVries de webteksten schreef. Toegegeven: het was even zoeken naar hoe dit onderwerp aantrekkelijk neer te zetten, maar het is gelukt. Oordeel zelf: www.illumiworks.nl.

Zij gingen je voor

logo TUI
logo Dr. Hauschka
logo Skyscanner
logo Datumprikker

(Web)teksten of social media content nodig?

Soms is iets wat je zoekt heel dichtbij.