Over tekstbureau MevrouwdeVries

Van mijn geboortegrond Groningen, Drenthe waar ik opgroeide, via Utrecht en Madrid naar Den Haag. Daar woon en werk ik nu en geef ik als tekstschrijver jouw verhaal de juiste woorden die hun doel raken.

Tekstbureau MevrouwdeVries. Sterk in (Web)Teksten!

MevrouwdeVries is een creatief tekstbureau voor no-nonsense teksten voor allerhande communicatiemiddelen, content creatie, SEO webcopy, webredactie en content- en communicatieadvies. Ik help bij het helder op papier krijgen van jouw boodschap.

MevrouwdeVries… Klinkt ietwat tuttig, degelijk en doorsnee? Niet gevreesd. Je krijgt te maken met een creatieve vakvrouw met een frisse blik, een vlotte pen en een vat vol ideeën waar je iets aan hebt.

Achter MevrouwdeVries ga ik, Lianne de Vries, schuil. Een betrokken professional met ruim 25 jaar ervaring in tekstschrijven, communicatie en PR.

Mijn leraar Nederlands zette mij op het schrijverspad

Het ontstond allemaal door de terloopse opmerking van mijn leraar Nederlands, de heer Bosma. Naar aanleiding van een dictee over de werkwoorden hebben en zijn, zei hij: ‘Je moet boekenschrijfster worden’. In dat dictee kwam ik als 15-jarige tot de conclusie: ‘Je moet zijn om te hebben, maar je moet ook hebben om te zijn’. Vandaar dat ik koos voor de School voor Journalistiek in Utrecht.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben in diverse communicatiefuncties in Nederland vertrok ik naar Madrid. Vijf jaar lang was de enerverende Spaanse hoofdstad mi casa. Daar kreeg ik de Spaanse taal onder de knie en werkte bij reclamebureau RAD van het Japanse Dentsu-netwerk voor Spaanse accounts als account executive. Terug in Nederland stapte ik in een nieuw avontuur en werd Senior Consultant bij Aviareps, een communicatieadviesbureau in reizen en toerisme.

De liefde voor taal en tekst was er altijd. En tekstschrijven vond en vind ik het leukste om te doen. Mei 2005 heb ik de sprong gewaagd en ben MevrouwdeVries gestart. En dat boek? Dat komt er misschien ooit, eens… Voor nu geef ik jouw verhaal de juiste woorden gevat in prettig leesbare teksten. Van leuke, luchtige stukjes tot het serieuze inhoudelijke werk voor web en print. In een relaxte stijl die verrast om z’n eenvoud en die offline en online werkt.

Geen bedrijf te groot of te klein voor de teksten van MevrouwdeVries

MevrouwdeVries denkt werelds, maar ook graag lokaal. Vanuit Den Haag werk ik met veel plezier voor kleine en grote opdrachtgevers in heel Nederland. Van zzp’ers, mkb’ers, non-profit organisaties, overheden tot beursgenoteerde bedrijven. Of dat nu voor webteksten is of dat het gaat om teksten voor nieuwsbrieven, social media posts, persberichten en speeches. Samenwerken kan op freelance projectbasis of interim. Ook voor het uitvoeren van langere communicatieprojecten en tijdelijke vervanging op een communicatieafdeling kun je mij inschakelen.

Nieuwsgierig geworden?

Reisartikelen schrijven doet MevrouwdeVries veel en graag. Benieuwd naar wat MevrouwdeVries nog meer te vertellen heeft? Wat is eigenlijk het uurtarief van een tekstschrijver en hoe werkt een tekstschrijver? Je leest het in de veelgestelde vragen.

Lianne de Vries en profiel

Zij gingen je voor

logo TUI
logo Dr. Hauschka
logo Skyscanner
logo Datumprikker

(Web)teksten of social media content nodig?

Soms is iets wat je zoekt heel dichtbij.