Nieuwsbrieven maken

Boost je business en inspireer klanten, fans en medewerkers met digitale nieuwsbrieven. Een directe en snelle manier om nieuws en producten in de spotlight te zetten. Goed voor de clicks én de bricks. Ik bedenk, schrijf, maak en verzend ze voor je!

Nieuwsbrieven die je graag in je mailbox ontvangt

Hoe vaak word jij geprikkeld door een nieuwsbrief in je mailbox? Als je leest: ‘De ultieme sneaker voor dit seizoen is binnen’ of ‘Mis deze aanbieding niet, 24 uur geldig’, ga je toch even kijken. Bingo! Stap 1 van de verleiding is gezet en het zaadje om iets te kopen of actie te ondernemen, geplant. Nieuwsbrieven zorgen voor direct contact tussen merk en (potentiële) klanten en conversie. Op een eenvoudige, goedkope en doeltreffende manier.

Nieuwsbrieven en e-mailmarketing

Zijn nieuwsbrieven niet wat ouderwets? Niet als je het goed aanpakt en ze onderdeel zijn van een bredere inzet van middelen en e-mailmarketingcampagnes. Het blijft een goede manier om traffic te genereren naar je website, blog, socials, webshop en fysieke winkel. Het mooie is dat je, net zoals bij social media, direct resultaat ziet. Als in: open rates, kliks, websitebezoek, verkopen, nieuwe donateurs. Volgens de laatste benchmark van Marketingfacts zit e-mail als marketingkanaal al een paar jaar in de lift.

Succesvolle nieuwsbrieven schrijven

Hierbij help ik je:

Doel helder krijgen van de nieuwsbrief.
Doelgroep, wie wil je bereiken?
Wat is je boodschap en hoe vertel je die?
Opzet nieuwsbrief en opmaak/design.
Bedenken onderwerpen en thema’s voor de nieuwsbrief.
Schrijven van de teksten of redactie aangeleverde copy.
Beeldselectie en beeldbewerking (basis).
Nieuwsbrief maken in Mailchimp of ander nieuwsbriefsysteem.
Verzenden nieuwsbrieven, van test tot eindresultaat.

Nieuwsbrief verzenden: beste verzenddag

Samen bepalen we de inhoud en kijken we wat de beste verzenddag en tijdstip is. Dinsdag en donderdag zijn favoriet. Het maken van de nieuwsbrieven kan ik eenmalig of op regelmatige basis voor je doen. Een aantal nieuwsbrieven vooruitplannen passend bij het seizoen en thema’s, kan ook.

Tip! Schrijf blogs

Schrijf goed vindbare blogs om naartoe te linken vanuit nieuwsbrieven. Slim voor de ranking van je website en je hebt content voor nieuwsbrieven en social media. Ook daar help ik je bij. Ik kan blogs voor je schrijven of redigeren waarbij ik je voorzien van schrijftips. Kijk bij de blogs die ik maak voor Datumprikker en blogs die ik schreef voor autoverzekering Bundelz, onder meer over de lente-check voor je auto en Zuinig rijden: 10 snelle bespaartips voor je auto.

De inkt is nog maar net droog…

‘De beste retreats om in balans te blijven’ en ‘Vrolijke start van het voorjaar’. Onderwerpregels van nieuwsbrieven die ik maak voor Lighthouse Works. Dit bedrijf van Lisette ter Borg organiseert relaxte mindfulness, detox- en yoga & wellness retreats. Samen met Lisette bedenk ik de opzet. Vervolgens schrijf ik de tekst, doe de beeldselectie en opmaak en verzend de nieuwsbrief.

Nieuwsbrieven schrijven yoga lighthouse works

Zij gingen je voor

logo TUI
logo Dr. Hauschka
logo Skyscanner
logo Datumprikker

(Web)teksten of social media content nodig?

Soms is iets wat je zoekt heel dichtbij.