Mooi Duitsland en de Duitse taal

Zo dichtbij, maar eigenlijk een grote onbekende. Dat merkte ik toen ik me ging verdiepen in Duitsland om erover te schrijven. Als kind was ik er regelmatig te vinden met mijn ouders, maar daarna – op een paar keer Berlijn na – niet meer. Het winnen van de aanbesteding voor Germany Travel samen met Travelproof veranderde dat. Het bleek een sehr angenehme, hernieuwde kennismaking met ons buurland en de Duitse taal.

Thema’s in het jaar van de samenwerking met het Duits verkeersbureau waren: de natuur in Duitsland, tradities en gebruiken, 500 jaar Maarten Luther en 25 jaar eenwording. Dit kwam terug in nieuwsbrieven, artikelen en persreizen waarvoor ik samen met Travelproof media selecteerde. Zo friste ik mijn kennis over de recente geschiedenis flink op. En, leerde nieuwe natuur kennen. Het eiland Rügen, het blauwe paradijs van de Peene en nationaal park Hainich waar wilde katten leven passeerden de revue. Veel van de natuurtips verwerkte ik samen met Germany Travel op de achterkant van de Duitse landkaart, dat werd gebruikt als promotiemiddel.

35 procent van het Duitse landoppervlak bestaat uit beschermde natuur. In Duitsland leven zeker 48.000 wilde diersoorten, in tientallen nationale parken, natuurgebieden en biosfeerreservaten.

Trabant in Berlijn, Duitsland
Trabant in Berlijn, Duitsland.

Waar gaat dat leuke stedentripje naartoe in Duitsland? –

Kaart van Duitsland - Wegwijzer voor de Duitse natuurlandschappen
Kaart van Duitsland – Wegwijzer voor de Duitse natuurlandschappen
Steden voor bucketlist Duitsland - Artikel DNKH
Artikel over stedentrips voor het magazine van de Duits Nederlandse Handelskamer.

Van vonk tot vlammende revolutie, Luther deed het met zijn 95 stellingen –

In het spoor van Luther - Artikel DNKH
Artikel over Luther in het Luther jaar in 2016, voor het magazine van de Duits Nederlandse Handelskamer.

Mooie plekken in Duitsland

Zoals dat vaak gaat, groeit datgene waar je aandacht naar uitgaat. Dus kwam Dutch German Connection bij mij met de vraag of ik persberichten vanuit het Duits wilde maken voor de Nederlandse markt. Kennis van en liebe für die Deutsche Sprache was handig. En dus schreef ik over Fietsinspiratie in Mecklenburg-Vorpommern en dook in de magische wereld van de Duitse kerstmarkten.

Maar, ik schreef ook reisartikelen over Duitsland voor Skyscanner. Waaronder De 10 mooiste stranden van Duitsland, Vakantie Harz Duitsland: de leukste tips met kinderen, Mooie plaatsen in Duitsland: ontdek de 16 mooiste dorpen en kleine steden en 21 natuurwonderen in Duitsland.

Beelden ontbreken her en der, kijk vooral naar de tekst.

(Web)teksten of social media content nodig?

Soms is iets wat je zoekt heel dichtbij.