FAQ

Veelgestelde vragen over tekstschrijver MevrouwdeVries.

Alles wat je wil weten over freelance copywriter MevrouwdeVries

Lees hier antwoorden op de meest gestelde vragen.

Welke tarieven hanteert MevrouwdeVries?

De tarieven zijn afhankelijk van het soort opdracht en de deadline. Variërend van €80 per uur (redigeren en schrijven van teksten) tot €95 per uur (advies en pr), excl. btw. Voor uitgebreide, langlopende opdrachten geldt vaak een fee-overeenkomst of projectprijs. Meer weten? Lees ook “Wat kost een tekstschrijver?

Zijn aan een oriënterend gesprek kosten verbonden?

Nee:-) Zowel een oriënterend gesprek als het doen van een offerte is vrijblijvend, er zijn nooit kosten aan verbonden.

Waarom een copywriter als MevrouwdeVries inhuren?

Soms is het slim en noodzakelijk om werkzaamheden uit te besteden. Omdat medewerkers binnen het bedrijf er niet in zijn gespecialiseerd, er geen tijd is voor een (ad hoc) opdracht, het tijdbesparend is en dus in veel gevallen goedkoper. Neem tekstschrijven. Als freelance copywriter zorgt MevrouwdeVries snel voor kwalitatief uitstekende teksten. Voordeel is ook dat MevrouwdeVries er als buitenstaander objectief en met een frisse blik tegenaan kijkt.

Wat is de achtergrond van MevrouwdeVries?

MevrouwdeVries is het bedrijf van Lianne de Vries. Zij deed de School voor Journalistiek in Utrecht en rondde de studie Cultuur, Organisatie en Management af aan de VU in Amsterdam. Daarna werkte ze in een aantal communicatiefuncties in Nederland, voor zij vertrok naar Madrid. Daar woonde ze vijf jaar en werkte bij het reclamebureau RAD, behorend bij het Japanse Dentsu netwerk. In haar laatste functie werkte ze ruim vier jaar als Senior Consultant bij Aviareps (BrouwerBetist), communicatieadviesbureau met een uitgebreid klantenpakket in de (internationale) toeristische sector. Mei 2005 is MevrouwdeVries gestart.

Heeft MevrouwdeVries een specialisatie?

MevrouwdeVries is in de breedte van het communicatiewerkveld opgeleid en heeft daarin de nodige ervaring opgedaan. Zij kan worden ingeschakeld voor het geven van communicatieadvies en het opzetten en uitvoeren van communicatieprojecten. Als freelance copywriter c.q. (SEO) tekstschrijver ligt haar specialisatie in het schrijven van heldere, toegankelijke teksten. MevrouwdeVries doet dit voor uiteenlopende communicatiemiddelen (web en print) in een eigen stijl die aansluit bij product/bedrijf, doel, doelgroep en middel. Op dit vlak is MevrouwdeVries breed inzetbaar; type (web)teksten variëren van serieus inhoudelijk tot luchtig en vermakend. MevrouwdeVries is niet alleen een uitvoerende schakel, maar een volwaardige, professionele gesprekspartner die meedenkt en weet hoe het middel in het gehele communicatietraject te plaatsen. Gespecialiseerde kennis en (pers)contacten zijn er onder meer op het gebied van reizen en toerisme.

Hoe gaat MevrouwdeVries te werk?

De samenwerking start met een oriënterend gesprek, dat geldt als (pre)briefing. De vraag vanuit de opdrachtgever op het gebied van communicatie of (web)tekstschrijven wordt besproken. Ook komen achtergrond van jouw bedrijf, de kernwaarden, missie, USP’s en het concurrentiewerkveld aan de orde. Daarop volgt een voorstel van MevrouwdeVries waarin doelstelling, boodschap, in te zetten middelen, planning en budget staan. Vorm en uitgebreidheid van een voorstel zijn afhankelijk van het type opdracht; MevrouwdeVries gaat voor praktische plannen zonder poespas, met een focus op ‘doen’.

Besteedt MevrouwdeVries ook werkzaamheden uit?

Ja, dat geldt voor onder meer fotografie, vormgeving, advertising, het ontwikkelen van websites en grotere pr-trajecten. MevrouwdeVries beschikt over een uitgebreid netwerk van professionele partners waarmee wordt samengewerkt. Waaronder de communicatie- en marketingspecialisten van Travelproof en de grafisch vormgevers van Stout/Kramer.

Kan MevrouwdeVries ook tijdelijk worden ingezet binnen een bedrijf?

Ja! Als freelance copywriter is dat zeker mogelijk, op interim-basis. Variërend van enkele dagen per week tot fulltime gedurende enkele maanden. Geheel afhankelijk van hoe de portefeuille van MevrouwdeVries er op moment van aanvraag uitziet. Soort contract, tarieven en verdere voorwaarden in overleg.

Klinkt goed? Bel Lianne de Vries voor meer informatie op 06 – 43 20 95 94 of stuur een mail naar lianne@mevrouwdevries.com.

Zij gingen je voor

logo TUI
logo Dr. Hauschka
logo Skyscanner
logo Datumprikker

(Web)teksten of social media content nodig?

Soms is iets wat je zoekt heel dichtbij.